Hovedmeny

11. desember 2014 - Bjørn Rasen på besøk


Vi hadde invitert Bjørn Rasen fra Norsk whiskyforbund på besøk hos Ole Jakob som sto for kveldens arrangement. Med unntak av Asgaut var vi fulltallige. Det var en koselig og interessant aften. Bjørn holdt et lite foredrag om hva Norsk whiskyforbund står for og hva de ønsker å oppnå. Kveldens whisky var en artig sak fra Tsjekkia: Hammer Head, 23 år, 40,7%. En whisky som ble glemt da muren falt og Sovjetunionen gikk i oppløsning. De nye eierne oppdaget fatene ved en tilfeldighet over 20 år senere.

Whisky nummer to var en Glen Parker. I tillegg hadde Bjørn med seg en heftig cask fra The Scotch Malt Whisky Society. 14 år og 63,9% !!! Ingen av disse ble vurdert. Det så ut som Bjørn trivdes i selskapet vårt. Les hans kommentarer:

Tusen takk for invitasjonen til deres månedsmøte. Det var kjempegøy og det er tydelig at dette er et av høydepunktene i måneden for dere. Det var definitivt et høydepunkt for meg også. Fin kjemi og mange gode kommentarer. Har ikke brukt skjema/metoden deres for smaking før og den skal jeg sette meg mer inn i. Boken av han nederlenderen som står bak, skal jeg kjøpe. Det er alltid noe nytt å lære i whiskyverdenen...

Nedenfor finner dere noen bilder fra møtet som tilfeldigvis var klubbens 11-års jubileum.


Kveldens måltid var en nydelig gryterett


Ole Jakob ser sulten ut


Terje


Bjørn


Jos


Kjell


Ole Jakob


Kveldens whiskyer (kun Hammer Head ble vurdert)